Verkkojulkaisuja en ollut ennen tätä tehnyt. Ideoita omasta blogista, verkkosivuista tai muusta vastaavasta on kyllä aika ajoin ollut. Päädyin valitsemaan alustaksi Vuodatus.net:n, koska olin itse seuraillut muutamia blogeja tämän sivuston kautta.

Blogin perustaminen vaikutti nopealta ja helppokäyttöiseltä. Ohjeistukset olivat selkeitä - ainoa asia, jonka selvittämiseen tarvitsin muita sivustoja oli google analyticsin mahdollinen käyttäminen. Tämän tyyppiseen sovellukseen en ollut aiemmin törmännyt edes käsitetasolla. Enkä ole oikein varma ymmärsinkö sitä vieläkään täysin.

Pohdin pitkään, mitä aiheita blogini voisi käsitellä. Haluaisin omalla tavallani herättää keskustelua erilaisista yhteiskunnallisista ilmiöistä, mutta toisaalta en ole varma haluanko tekstini kaikille julkiseksi. Joskus omat havainnot, mielipiteet ja näkemykset ovat liian "herkkiä" julkiselle kommentoinnille. Blogin kirjoittaminen on kuitenkin kiehtovaa ja päätin uskaltaa kokeilla, miltä tämän tyyppinen tekstin julkaiseminen tuntuisi. Houkutuksena on yhteiskunnallisten aiheiden lisäksi kirjoittaa blogiin mm. erilaisia matkapäiväkirjoja.

Olen lyhyen verkkojulkaisemisen urani aikana joutunut pohtimaan erilaisia kysymyksiä kuten jo aiemmin kirjoitinkin. On pitänyt miettiä, millä tavoin tekstistään haluaa julkisen ja kuinka valmis on kirjoittajana ulkopuolisten ihmisten kommenteille. Vaakakupissa kuitenkin isona plussana on usko siitä, että joku muu voi saada jotain hyötyä kirjoittamistani aiheista ja näin ollen sosiaalisen pääoman jakaminen on mahdollista myös täysin tuntemattomien ihmisten kesken.

Julkaisualustan valinta oli mielestäni hyvä, mutta joitakin puutteita myös koin matkani varrella. Blogini ei löydy julkisesta listauksesta vaikka olenkin määrittänyt sen julkiseksi. Lisäksi kuvien lisääminen artikkeleihin ei onnistunut. Ylläpidolta oli tullut viestiä, että kuvien lisäämisessa on vaikeuksia sivuston kehittelyn vuoksi.

Summa summarum; tehtävä oli mielenkiintoinen ja kipinä erilaisia verkkojulkaisuja kohtaan kasvoi vauhdilla. Tästä on hyvä jatkaa :)